Descobreix

Espais naturals protegits

Espais naturals protegits

Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana alberga una gran diversitat d’ecosistemes únics per la seua fauna i flora. Al llarg de les seues tres províncies, Castelló, València i Alacant, es poden trobar espais protegits on zones muntanyenques, boscos, illes i aiguamolls emplenen d’atractiu el paisatge oferint al visitant uns contrastos increïbles.

En total són 22 els espais naturals protegits en la Comunitat Valenciana sota la marca Parcs Naturals, llocs on gaudir de la naturalesa en les seues múltiples expressions. Des de visitar serres interiors situades als parcs naturals de Serra Calderona o en Les Falçs de Cabriel, passant per les marjals i aiguamolls de l’Albufera de València o El Fondo a Alacant, fins a recórrer impressionants serres litorals situades als parcs naturals del Montgó i de Serra Gelada a Benidorm.

A més dels parcs naturals, la Comunitat Valenciana alberga diferents reserves naturals marines, entre elles l’Illa de Tabarca situada a tres milles al sud del cap de Santa Pola (Alacant), o les Illes Columbretes que constitueixen un dels punts més característics del Mediterrani i del litoral castellonenc.

A tots aquests atractius s’han d’afegir altres modalitats d’espais protegits com són els més de 30 paratges naturals municipals que presenten un valor ecològic i local especial per als municipis de la Comunitat, i el conjunt de paisatges protegits espectaculars per la seua naturalesa i interés socioeconòmic dins de l’entorn rural.

Finalment, i no menys important, cal ressaltar la importància de les microreserves de flora existents en la Comunitat Valenciana, que alberguen moltes de les espècies autòctones d’especial interés en aquest territori.

Prepara’t per a gaudir d’una autèntica aventura de la mà de l’ecoturisme en la Comunitat Valenciana. Llança’t a descobrir aquests llocs excitants i endinsa’t en qualsevol de les rutes existents en molts dels espais protegits que et proposem. Viu la naturalesa en estat pur!