Descobreix

Observació de la naturalesa

Observació de cetacis

Comunitat Valenciana
-

Si t’apassiona la naturalesa i gaudeixes observant animals en llibertat, la Comunitat Valenciana t’ofereix l’oportunitat d’albirar dofins i balenes en el seu estat més salvatge.

Existeixen diferents punts estratègics per a l’observació de dofins i balenes de forma responsable en la Comunitat Valenciana. El Cap de Sant Antoni a la província d’Alacant és famós pels albiraments de dofí mular i de rorqual comú. Els albiraments augmenten cada any oferint un vertader espectacle per als visitants que es desplacen fins als municipis de Xàbia i Dénia amb el propòsit de presenciar aquest magnífic espectacle de la naturalesa.

El Cap de Sant Antoni és el lloc on més albiraments es produeixen, però existeixen altres zones d’especial interés on també és comú veure’ls nadar. Els visitants tenen la possibilitat de desplaçar-se fins a Torrevella, el Parc Natural de Serra Gelada a Benidorm o a les Reserves Marines de l’iIla de Tabarca  i de les Illes Columbretes.

El dofí mular és una de les espècies de dofí més comunes a tot el món. Són famosos per la seua gran intel·ligència, la seua naturalesa curiosa i sociable, la qual cosa provoca que en moltes ocasions interactuen amb els humans. És comú veure’ls seguir els solcs de les ones provocades pels vaixells o nadar en grans grups de 10 i 12 exemplars. Es tracta d’animals de gran bellesa, pesen al voltant de 100 a 300 kg i poden arribar a nadar a uns 35 km/h.

Una altra de les espècies de cetacis que es poden albirar en la Comunitat Valenciana és el rorqual comú. És la segona espècie de balena més gran del món, només superada pel rorqual blau. Solen nadar en aigües profundes en grups de sis a deu individus i cada exemplar pot arribar a mesurar 24 metres i a pesar més de 80 tones. L’albirament d’aquests cetacis sol realitzar-se en eixides en grup, encara que a vegades els turistes tenen la possibilitat d’observar-los des de terra ferma.

És un autèntic espectacle veure nadar a aquests increïbles animals en el seu medi natural i en total llibertat. Per als interessats en l’albirament de balenes i dofins el més recomanable és desplaçar-se en l’època de migració (mesos de primavera i estiu), quan naden des de les costes de Ligúria fins a l’Oceà Atlàntic. L’observatori de cetacis de Dénia ofereix la possibilitat d’observar a aquests magnífics animals nadant prop de la costa alacantina, sense necessitat de muntar i desplaçar-se amb vaixell.

Si et desplaces fins a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de veure de prop dofins i balenes pots contactar amb alguna de les moltes empreses que ofereixen passejos amb vaixell pel mar Mediterrani. És recomanat confiar només en aquelles empreses que aposten per la pràctica de l’ecoturisme de forma sostenible i que estimen i protegeixen les espècies animals.

Avistamiento de cetáceos

Obri la ubicació