Descobreix

Astroturisme

Astroturisme

Comunitat Valenciana
-

L’astroturisme és hui dia una de les activitats turístiques més respectuoses amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Els visitants que s’endinsen a l’interior de la Comunitat Valenciana tindran l’oportunitat de visitar alguns de les destinacions més increïbles alhora que descobreixen un univers màgic i desconegut ple de secrets.

Municipis com Aras de los Olmos, Alpont, Titagües o la Yesa presenten una atractiva oferta per a la pràctica de l’astroturisme en combinació amb altres activitats relacionades amb la naturalesa, el patrimoni cultural i la gastronomia. L’Alt Túria pot presumir de ser una de les poques reserves Starlight en el món, zones on el cel disposa d’una gran nitidesa, transparència i foscor, a més de comptar amb les infraestructures necessàries per a realitzar activitats d’astroturisme.

Existeixen altres municipis on poder practicar l’astroturisme “Culla, Morella, la zona dels Ports o el Desert de les Palmes. A més d’allotjaments amb certificació Starlight en territoris com la Vall d’Albaida i el Penyagolosa.

En aquest tipus de reserves s’ofereixen diferents activitats al visitant, des d’increïbles excursions nocturnes on es gaudeix del cel i les seues estreles, passant per un sopar gurmet a la llum de la lluna, fins a la realització de cursos astronòmics. Experiències úniques i memorables sota les estreles on s’estableix una connexió especial entre el turista i les meravelles del cel.

Aras de los Olmos és un lloc de referència en la Comunitat Valenciana per a la pràctica de l’astroturisme gràcies a la qualitat del seu cel, un dels més nets d’Espanya i lliure de contaminacions lumíniques. En l’actualitat aquest municipi compta amb diverses instal·lacions i observatoris astronòmics oferint uns serveis de qualitat al visitant.

Algunes de les principals instal·lacions situades en la Comunitat Valenciana per a l’observació de les estreles són les següents:

A més, per als amants del senderisme, existeixen diferents rutes que permeten gaudir del cel tant de dia com de nit. La Ruta dels Observatoris Astronòmics discorre fins a l’Alt de la Mola de Santa Catalina, on es troben dos dels observatoris del municipi i que compta amb unes espectaculars vistes de la zona muntanyosa de València. Altres rutes d’especial interés són la de l’Alt de la Mola del Voltor i la de la Mola-Penya Blanca, aquestes disposen d’un recorregut més llarg fins a arribar al Centre Astronòmic de l’Alt Túria.

Empreses que ofereixen activitats d’astroturisme: