Ecoturisme Comunitat Valenciana

Què entenem per ecoturisme?

Viatja, gaudeix, recorre i interpreta algun dels nombrosos i diferents espais naturals que podràs trobar en la Comunitat Valenciana. L’ecoturisme està dirigit a aquelles persones que busquen connectar amb la naturalesa al mateix temps que gaudeixen i contribueixen de forma pràctica i sostenible a la seua conservació, repercutint positivament en l’entorn i les comunitats locals.

On i com es pràctica l’ecoturisme?

Endinsa’t en espais protegits i descobreix paisatges naturals en els quals perdre’t entre colors, sons, olors… a peu o amb bicicleta, amb guies intèrprets del patrimoni, en grup, de forma individual o al teu aire… Sens dubte, una experiència per a viure.

La pràctica de l’ecoturisme implica activitats com l’observació de la fauna i de la flora, l’observació de les estreles, el senderisme interpretatiu, estades en allotjaments eco friendly o compromesos amb el medi ambient… I tot això mentre recorres espais naturals, fas exercici o gaudeixes de la gastronomia local.

En la Comunitat Valenciana són cada vegada més les empreses que aposten pel desenvolupament sostenible oferint activitats a través de la pràctica i el contacte amb el medi ambient. Tallers de naturalesa, escoles ambientals o esdeveniments d’interés ecoturístic enfocats a tot el públic en general, encara que especialment als més xicotets. Comerços que ofereixen artesania i productes locals, així com restaurants que aposten per la gastronomia tradicional i la utilització d’aliments de proximitat i km 0.

Ecoturisme Comunitat Valenciana és un portal pertanyent a Turisme Comunitat Valenciana dedicat especialment a la promoció del turisme de naturalesa i pensat per al turista que es desplaça per buscar el contacte amb l’entorn natural de manera responsable i sostenible.

Descobreix

Experiències

Experiencias de Ecoturismo en la Comunitat Valenciana - www.experienciascv.es

Blog

Senderismo interpretativo

QUÈ ÉS CV ACTIVA?

Comunitat Valenciana Activa (CV ACTIVA) és l’associació d’empreses i professionals del Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana.

Flores tranquilas en la ciudad dormida, Itinerantur

Les flors tranquil-les en la ciutat adormida

Autor: Itinerantur 

Fa quasi 20 anys que Joan, una persona molt estimada per nosaltres, animava d’esta forma la fundadora d’Itinerantur a parar més atenció al món vegetal que a la biologia humana: “Les plantes són molt més agraïdes que les persones!”

Ophrys tenthredinifera

La Comunitat Valenciana: un paradís per a les orquídies silvestres

Autor: Pau Lucio

La Comunitat Valenciana ofereix una gran quantitat d'oportunitats perquè els visitants es posen en contacte amb la naturalesa i admiren nombroses espècies d'orquídies, la qual cosa la converteix en una destinació encantadora per als amants de les plantes i la vida silvestre.