Descobreix

Centres interpretació

Ecomuseo de Aras de los Olmos

Aras de los Olmos

L’Ecomuseu d’Aras de los Olmos dona a conéixer al visitant aspectes poc coneguts del patrimoni cultural del poble i de la comarca dels Serrans. Es tracta d’un espai únic que posa en valor les formes de vida tradicionals de la Serrania valenciana i la relació entre els habitants i el territori. El museu exhibeix vestigis de les diferents cultures que han deixat la seua empremta a Aras de los Olmos i a la pedania de Losilla de Aras, com estructures agràries, diferents objectes, música, relats, etc. A més, disposa de medis d’interpretació dels materials i de les restes conservades que et transportaran a èpoques passades.

La visita al museu es desenvolupa de forma lúdica i interactiva amb un gran nombre de continguts amb valor arqueològic, etnològic i, fins i tot, artístic. Es troba ubicat a la “Casa del Cortijo”, un edifici tradicional de tres plantes destinat a usos agrícoles que encara conserva elements d’abans, com la "porta de carros" o la “cambra”, on s’emmagatzemaven els aliments. L’oficina d’informació turística se situa al mateix lloc que el museu i s’hi pot obtindre informació sobre alguns aspectes que es veuran al llarg de la visita. 

El Centre d’Acollida i Interpretació disposa de tres exposicions dedicades a l’apicultura, l’arqueologia i el cicle del cereal. Una aula didàctica i un itinerari urbà on hi ha diferents cartells informatius en els edificis més significatius del municipi d’Aras i de Losilla. Durant la visita guiada, es podran conèixer diferents productes de l’artesania i gastronomia local. 

Més informació

Ecomuseo de Aras de los Olmos

Obri la ubicació
Telèfon
+34 602 415 575
Adreça

Calle Iglesia, 2, 46179 Aras de los Olmos, Valencia