Descobreix

Senderisme interpretatiu

Senderisme interpretatiu

Comunitat Valenciana

El senderisme interpretatiu permet als excursionistes obtenir la major informació possible dins de l’entorn natural en el qual es troben. La pràctica d’aquesta activitat té en compte factors com la geologia dels sòls, rius i muntanyes, el coneixement de les espècies vegetals i animals pertanyents a cada ecosistema, o el descobriment de la petja temporal per mitjà de la interpretació del patrimoni cultural.

Dins dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana es troben multitud de sendes i camins que formen part de la Xarxa de Sendes de la Comunitat Valenciana, a més d’itineraris interpretatius i altres rutes que permeten descobrir els paratges més representatius del territori valencià.

Descobreix la web de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana!

A més d’aquesta impressionant xarxa de sendes i camins, la Comunitat Valenciana compta amb un total d’11 itineraris pertanyents al Programa Vies Verdes, antics traçats ferroviaris en desús reconvertits en rutes per a cicloturistes, caminants i persones amb mobilitat reduïda. En l’actualitat constitueixen un instrument ideal per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure i l’observació de la naturalesa.

En la Comunitat Valenciana és possible discórrer al llarg de calçades romanes històriques com la Via Augusta, una de les rutes de comunicació i comerç més importants de l’antiguitat que travessava molts dels pobles del Mediterrani i especialment de la província de Castelló i València. Al llarg del seu recorregut s’endinsa en diferents espais protegits com el Parc Natural de l’Albufera o el de La Safor, afegint un atractiu natural a l’itinerari. Jaciments arqueològics, mil·liaris, viles i castells són només alguns dels vestigis que l’imperi romà ha deixat al seu pas pel nostre territori.

Altra de les opcions passa per recórrer i interpretar la Ruta dels Ibers descobrint com era la vida fa 2.500 anys. Gaudeix de la cultura ibera mentre visites jaciments arqueològics, practiques senderisme i gaudeixes de la gastronomia!

Si vols conéixer més itineraris pots visitar el Blog de senderisme de la Comunitat Valenciana et mostra algunes de les millors rutes i sendes que podràs realitzar en el nostre territori.

Aquestes són algunes de les empreses que realitzen senderisme interpretatiu en la Comunitat Valenciana:

-Itineris

-Visit Albufera

-Calderona Viva

-La Saria Turisme

-Amigos del Paisaje

-Educa Verd Green Walk

-Itinerantur

-Magic and Nature

-7pobles

-Persenda

-Tronkos y Barrancos

-Extrem Tracks