Descobreix

Observació de la naturalesa

Observació de fauna i flora

Comunitat Valenciana

Descobreix el significat de la naturalesa en estat pur!

La pràctica de l’ecoturisme t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en la naturalesa en el seu estat més salvatge. Descobreix quines són les espècies vegetals i animals que habiten en la gran diversitat d’espais protegits i dels seus ecosistemes. Aprén observant les seues necessitats. Què mengen? On viuen? Tot això gaudint de l’entorn i de la naturalesa.

Al llarg de tot el territori valencià trobaràs una infinitat de parcs, paratges i paisatges naturals que pots recórrer pel teu compte o acompanyat d’un guia especialitzat. Perd-te en boscos centenaris mentre aprens a identificar algunes de les plantes medicinals del lloc, endinsa’t en marjals i aiguamolls on nien i alhora serveixen de pas per a aus tan majestuoses com el flamenc o el falcó.

Visita valls verdes encantadores repletes de flors silvestres i arbres fruiters... Aquestes són només algunes de les activitats que podràs realitzar si t’aventures a descobrir la naturalesa existent en la Comunitat Valenciana.

Espècies emblemàtiques en els aiguamolls de la Comunitat Valenciana

El litoral valencià destaca per les seues marjals i albuferes replets de vegetació i fauna. Algunes són de poca grandària com el Prat de Cabanes i Torreblanca a Castelló, uns altres de gran superfície com a l’Albufera de València, i fins i tot trobem llacunes salines com les de la Mata i Torrevella a Alacant.

Compten amb una vegetació adaptada als seus diferents ecosistemes, dunes litorals, saladars, bosc mediterrani, marjals i formacions palustres molt representatives en aquest tipus d’entorns.

Aquests espais protegits són famosos per la seua extraordinària riquesa ornitològica, destacant el gran nombre d’aus aquàtiques que hivernen en els aiguamolls, a més d’altres espècies residents com aus rapaces.

Endinsar-te en els boscos de la Comunitat Valenciana

Si el que busques es sentir-te en harmonia amb la naturalesa al Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel existeix un tresor natural denominat el bosc centenari de Las Blancas, un grup de savines turífera de gran longevitat amb exemplars de més de 1.000 anys de vida. Un paisatge idíl·lic on et submergiràs amb els cinc sentits.

Abraça’t als arbres i connecta amb la naturalesa!

Existeixen altres boscos d’interés com la Devesa del Saler, el bosc encantat d’Alacant, el paratge de la Volta de la Falç o la Cova Negra a Xàtiva, llocs on perdre’s i refugiar-se a l’empara dels arbres.

Coneixes les illes i illots de la Comunitat Valenciana?

Si t’apassionen les illes, la seua fauna i la seua vegetació, no pots deixar de visitar algunes de les reserves marines més increïbles de la Comunitat Valenciana. Llocs on podràs gaudir de la naturalesa i on tindràs l’oportunitat d’observar algunes de les espècies que habiten en aquests llocs. L’illa de Tabarca i les illes Columbretes són les més conegudes, paisatges litorals plagats d’aus marines, fauna, flora i fons marins preciosos.

Naturalesa en altura – descobreix les serres de la Comunitat

Més de la meitat del territori valencià està format per serres i muntanyes que tenen entre 400 i 1.000 metres d’altura albergant una gran varietat d’ecosistemes: pinedes abundants, boscos d’alzines, riberes, valls cultivades, canons o savinars. La Serra Calderona i la Serra de Mariola declarades com a parcs naturals alberguen multitud de sendes, miradors i punts d’especial interés per a l’observació de la naturalesa.

Observa la naturalesa mentre pràctiques senderisme

A la Comunitat Valenciana trobaràs un gran nombre d’opcions per a gaudir de la naturalesa mentre realitzes la teua activitat preferida. Per a aquelles persones amants del senderisme disposades a recórrer rutes o sendes pel camp o la muntanya existeixen itineraris interpretatius ecològics dins dels parcs naturals on gaudir mentre s’observa la naturalesa.

Algunes de les millors opcions passen per recórrer alguna de les rutes existents en la Comunitat Valenciana alhora que coneixes les espècies vegetals i animals que habiten en el seu entorn. Descobreix recorreguts tan interessants con la Ruta dels Molins d’Alborache, els ponts penjants de Xulilla, la Ruta medicinal de la Murta o qualsevol de les Rutes de l’Aigua existents en el nostre territori. A més, per als amants del birdwatching hi ha la possibilitat de recórrer itineraris ornitològics on observar les principals espècies d’aus que habiten en la Comunitat.

Empreses relacionades: